Журналистката Марина Овсянникова, която вчера , е била арестувана и сега е

...
Журналистката Марина Овсянникова, която вчера , е била арестувана и сега е
Коментари Харесай

Марина Овсянникова е в неизвестност, само една руска медия посмя да съобщи за протеста ѝ |

Журналистката Марина Овсянникова, която вчера , е била задържана и сега е в неопределеност, заяви Би Би Си. 

Овсянникова, която е редкатор в Первый канал, изненадващо влезе в кадър, до момента в който известната водеща Екатерина Андреева говореше за санцкиите против Русия, и издигна транспарант с надпис: " Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са против войната ".

Държавните медии в Русия не отразиха митинга ѝ. Само от самостоятелната „ Новая Газета “ посмяха да оповестят новината, само че поради тежката цензура от федералната работа Роскомнадзор разгласиха фотографията по този начин, че думите на плаката не се четат.

Вчера Марина Овсянникова беше арестувана, а в този момент не е ясно къде се намира. Нейният адвокат я издирва във всички районни полицейски ръководства наоколо до държаваната телевизия, само че опитите му са остават безуспешни.

Днес една държавна организация е съобщила, че е почнала подготовка на следствие против Овсянникова, съобщи Би Би Си.

Почти е несъмнено, че Овсянникова ще понесе тежки последици поради смелостта си. В предишното от Кремъл са налагали тежки санкции на хора, взели присъединяване в непозволени митинги, да вземем за пример с присъда за затвор до 8 години. А публикуването на подправена съгласно Кремъл информация за съветската армията, се санкционира с присъда до 15 години затвор сега. 

От началото на съветската инвазия в Украйна близо 15 000 души са били задържани по време на митинги против войната в Русия. Марина Овсянникова безспорно ще се трансформира в знак за руснаците срещу войната в Украйна. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР